brievenbusformaat-wandelaars1

Rode Kruis Bloesemtocht 2015 breekt record.

Dit jaar heeft de Leeuwenstein Groep het evenement gesponsord met o.a. het maken van het verkeersplan, het leveren van de verkeersmaatregelen (Dover Verkeersmaatregelen) het schoonmaken van het veilingterrein (Van Doorn Geldermalsen B.V.) Ook hebben relaties en medewerkers van de Leeuwenstein groep meegelopen dit jaar.

Dover heeft zijn expertise weer kunnen laten zien als het gaat om het opstellen van een verkeersplan en het leveren van de benodigde verkeersmaatregelen voor het een na grootste wandelevenement van Nederland.

“Geldermalsen- De 23ste Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen heeft een nieuw deelnemersrecord genoteerd: er deden zaterdag 31.515 lopers mee. Er waren 8 afstanden te gaan door boomgaarden en langs de Linge.De Rode Kruis Bloesemtocht start en eindigt op veiling Fruitmasters in Geldermalsen. Door boomgaarden en pittoreske dorpjes, over landgoederen en dijken liepen zaterdag vanaf 7.00 uur dus 31.515 deelnemers, die afstanden tussen de 8 en 40 kilometer aflegden.

De opbrengst van de tocht komt ten goede aan landelijke doelen van het Rode Kruis, een deel van de giften wordt bepaald door de ruim 500 vrijwilligers die het evenement dragen. Zij mogen lokale doelen aanwijzen. Vorig jaar was de opbrengst 105.000 euro. Het vorige deelnemerrecord in 2014 was 31.400 deelnemers. De Rode Kruis Bloesemtocht is daarmee officieus het grootste eendaagse wandelevenement van Nederland. ”  (bron: De Gelderlander)