16631046551_1d4fa27e95_o

Materieel

We investeren veel in innovatief en slim materieel. Wat (nog) niet op de markt is, maar volgens ons wel nodig is om het werk goed te kunnen doen, ontwikkelen we samen met leveranciers. Daardoor beschikt Dover Verkeersmaatregelen B.V. over een specialistisch en in sommige gevallen uniek machinepark. Al ons materieel wordt volledig in eigen huis onderhouden door de technische afdeling van zusterbedrijf Van Doorn Geldermalsen B.V. Dat garandeert een optimale inzetbaarheid van de machines voor al onze werkzaamheden.

Duurzaamheid heeft onze aandacht en is een belangrijke factor bij aanschaf, onderhoud en gebruik van het materieel dat wij inzetten voor ons werk. We hebben een ECODrive certificaat, promoten ‘Het Nieuwe Rijden’ bij onze chauffeurs en investeren in oplossingen om onze Carbon Footprint te verlagen.

40338968474_46c8d201bf_o (1)

Actiewagens

In te zetten als tijdelijke verkeersmaatregel om het verkeer te begeleiden naar een vermindering van rijstroken. Uitgerust met verlichte pijl en RVV verkeersbord. Onze actiewagens kunnen achter ieder trekkend voertuig worden meegenomen.

16631467722_b976f1abdc_o (1)

Voorwaarschuwingswagen

Als tijdelijke verkeersmaatregel om het verkeer zo goed mogelijk te waarschuwen en van informatie te voorzien. Zowel te gebruiken bij een statische of rijdende afzetting. Afhankelijk van het doel uit te rusten met pijl of een combinatie van diverse verkeersborden. Onze voorwaarschuwingswagens kunnen achter elk trekkend voertuig meegenomen worden.

16631122401_68a69f0217_o (1)

Botsabsorbers

Biedt bescherming tijdens het plaatsen van verkeersmaatregelen en wegafzettingen en tijdens het toepassen van een rijdende afzetting bijvoorbeeld bij maaiwerkzaamheden. Het is de buffer tussen de mensen en voertuigen die wegwerkzaamheden uitvoeren en het achteropkomend verkeer en maakt het werken op de weg veiliger.

IMG_2526 Bussen en vrachtwagens

Bussen en vrachtwagens

Dover heeft diverse bussen en vrachtwagens in het wagenpark voor vervoer van klein materieel en het trekken van rijdend materieel.

IMG_2547

Divers materieel

  • RVV- en WIU borden
  • Afzethekken
  • Calamiteitenschermen
  • Geleidebakens
  • Dag- en nachtkegels 
RAINwagens

RAIN

Wegwerkzaamheden vinden vaak ’s nachts plaats zodat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt van het werken aan de weg. Dankzij de RAIN (Rijdende Afzetting In de Nacht) informatiewagens zijn wegwerkzaamheden waarbij een rijdende afzetting verplicht is nu ook ’s nachts uit te voeren. Dat maakt het mogelijk om nog efficiënter te werken en de productiviteit ook in de nacht te verhogen. Onze RAIN informatiewagens zijn 1.70 meter breed en voorzien van een groot full colour display. Ideaal om ’s nachts in te zetten, maar ook overdag inzetbaar als informatiewagen met een extra groot display.

2013 mei Dover SilRainDo 048 M.A. Duel SilRainDo

SilRainDo

Een compleet RAIN systeem waarbij het full colour LED display direct op het voertuig (1.70 m breed) is gemonteerd. Het display wordt met een hydraulisch systeem uitgeklapt tot een verticale positie en is vanuit de cabine te bedienen. Ook het informatiesysteem zelf is vanuit de cabine aan te sturen zodat de chauffeur niet uit hoeft te stappen op de vluchtstrook. Beide machines (voertuig en RAIN informatiesysteem) draaien op één energiebron. Daarmee is de SilRainDo sneller, veiliger en efficiënter inzetbaar dan het gangbare systeem waarbij een RAIN informatiewagen door een voertuig getrokken wordt. Bijkomend voordeel is dat de SilRainDo, dankzij de trekhaak, een extra product zoals een actiewagen of mobilight mee kan nemen en dus ook bij andere werkzaamheden kan worden ingezet.

MiniCube2

MiniCube

De MiniCube, voorzien van LED verlichting, wordt ingezet als tijdelijke werkverlichting en heeft een reikwijdte van ongeveer 4 meter.

QuickCubeDo

QuickCubeDo

De QuickcubeDo is een nieuw soort tijdelijke rijbaanverlichting met LED verlichting. Met 20 Quickcubes kan binnen één uur ruim een kilometer snelweg voorzien worden van tijdelijke rijbaanverlichting. Het grote voordeel van de Quickcubes is dat ze selfsupporting zijn en er dus geen kabels of aggregaat geplaatst hoeven te worden. De Quickcube is volledig CO2 neutraal, waarmee het ook nog eens een duurzame keuze is.

IMG_2613 Tekstwagens

Tekstwagen

Mobiele informatiesystemen die vooral worden ingezet om weggebruikers te waarschuwen en/of te beïnvloeden in rijgedrag en routekeuze. Daardoor zeer geschikt voor gebruik tijdens omleidingen, evenementen of voor reclame uitingen. Dover heeft ook Solar Tekstwagens die op zonne-energie werken en daardoor een duurzame keuze zijn.

IMG_8979 Solar tekstwagens

Solar Tekstwagens

Mobiele informatiesystemen die werken op zonne-energie en weinig ruimte innemen. Daardoor zijn ze duurzaam, energiezuinig en multi-inzetbaar. In te zetten bij omleidingen, evenementen of voor reclame-uitingen om het verkeer te waarschuwen, van informatie te voorzien en rijgedrag te beïnvloeden.

IMG_0992 VRI in actie

Tijdelijke VRI’s

Tijdelijke Verkeerregelinstallaties. In te zetten tijdens kort- of langlopende wegwerkzaamheden waarbij verkeerslichten noodzakelijk zijn om een veilige verkeerssituatie te creëren. De door ons gebruikte installaties zijn conform NEN 3384.

20180625_143619 Mobilights

Mobilights

Tijdelijke werkvakverlichting. Snel operationeel en gemakkelijk verplaatsbaar tijdens het werk waardoor de mobilights ook zeer geschikt zijn voor kortstondige werkzaamheden.