brievenbus-transport

Dover verzorgt verkeersmaatregelen bijzondere transporten

In de maanden juli en augustus hebben er unieke transporten plaatsgevonden van een aantal 75 meter lange windmolenvleugels die vanaf Duitsland naar Wieringerwerf verplaatst zijn. Dover heeft maatregelen getroffen voor het aanpassen van de rijroute door o.a. wegmeubilair weg te halen, rijplaten neer te leggen en het plaatsen van verkeersmaatregelen. Het ging in totaal om 7 transporten van 3 voertuigen per keer. Dover Verkeer heeft dit uitgevoerd in opdracht van Van der Vlist Transport Groep.

De windmolenvleugels hebben per stuk  een totale transportlengte van 75 meter (4.43 meter breed en 4.40 meter hoog). Dit is uniek in Nederland, omdat dit de langste windmolenvleugels zijn die ooit in Nederland vervoerd werden. Op woensdag startte het transport vanaf de grensovergang bij Tegelen naar een parkeerplaats bij Hoorn, waarna de route op de donderdagavond vervolgd werd richting het kenniscentrum WMC in Wieringerwerf.

Het overige wegverkeer heeft weinig last van het transport gehad, op rijkswegen kon het verkeer passeren. Op de provinciale weg is er minder ruimte beschikbaar.  Om deze reden heeft het transport ’s nachts plaats gevonden en is er naast de rijdende begeleiding ook gewerkt met 5 extra verkeersregelaars om weggebruikers te informeren.