DSC05341-3-2

Regelen vrije werkruimte in SPIN

Alle wegwerkzaamheden en verkeersmaatregelen moeten aangevraagd en gemeld worden bij het verkeersloket van Rijkswaterstaat. Daarvoor wordt het Systeem Planning en Informatie Nederland (SPIN) gebruikt. Dover werkt veelvuldig met dit systeem en neemt deze procedure graag uit handen van de opdrachtgever. Wij nemen dan het hele aanvraag- en coördinatieproces rondom verkeersmaatregelen voor onze rekening om onze opdrachtgever te ‘ontzorgen’.

Onze werkwijze

U heeft vrije werkruimte nodig en geeft dit door aan onze SPIN-medewerker. Deze stelt een plan op waarin wordt aangegeven wat de te treffen verkeersmaatregelen dienen te zijn. Dover meldt dit aan in SPIN. Rijkswaterstaat beoordeelt vervolgens de werkzaamheden, plant ze in en zorgt voor communicatie naar de weggebruiker. En Dover communiceert dan weer aan u dat de ruimte beschikbaar is. Dover controleert ook de status van de aanvragen en houdt u daarvan middels een statusoverzicht op de hoogte.

Dover doet niet anders dan vrije ruimte aanvragen en de aanvragen controleren. Het is ons vak. Met onze kennis van verkeersmaatregelen en SPIN garanderen wij dat u de benodigde vrije werkruimte krijgt op het moment dat u aan de slag wilt.