28147541267_14f6584ccb_o

Complimentje voor Dover van Politie Lelystad!

Geri van den Brink, Jurgen van Neerbos en Fred Belgers reden op 9 mei net voor middernacht nietsvermoedend na een klus op de Houtribdijk bij Lelystad naar huis, toen Geri opeens in de middenberm van de A6 twee koplampen omhoog zag schijnen. Jurgen, die naast Geri zat, had niets gezien en Fred, die achter hen aan reed in de botsabsorber, ook niet. Ze reden dus verder, maar de twijfel bleef. Voor de zekerheid besloten ze daarom om terug te rijden. Toen ze Langsreden en met een zaklamp autosporen in de berm ontdekten, wisten ze dat het menens was.

Meteen zetten ze met de botsabsorber 1 rijstrook af en gingen op onderzoek uit. Even verderop vonden ze de auto op zijn kop in een ondiepe sloot. De bestuurder vonden ze aan de overkant van de snelweg, beduusd zittend op de vangrail. Hij was zelf uit de auto geklommen via de achterportier en had wonder boven wonder maar weinig verwondingen.  Geri: “Het was echt even spannend, want er zat een kinderzitje in de auto. Dan weet je niet wat je moet verwachten. Gelukkig bleek de bestuurder alleen”.

Over hun optreden zijn de drie mannen vrij nuchter. Jurgen: “Je doet wat je moet doen. Het is je burgerplicht. We hadden de oranje werkkleding al aan en de materialen bij ons. Het is gewoon ons werk. Daar denk je verder niet over na.” De politie complimenteerde de drie mannen voor hun spontane optreden en het creëren van de benodigde werkruimte voor de hulpdiensten. Ze kregen als dank een bloemetje toegestuurd.

In de Flevopost verscheen het volgende bericht: https://www.flevopost.nl/nieuws/regio/537700/auto-slaat-over-de-kop-op-de-a6-en-belandt-in-bermsloot.html